Start huiswerkbegeleiding na de herfstvakantie

Diamant College · Diamanthorst 183   2592 GD   Den Haag · 070 7002400 · info@diamantcollege.nl
Toekomstige evenementen
 1. Herfstvakantie

  oktober 22 - oktober 26
 2. LOB week 4e jaars

  oktober 29 - november 2
 3. Studiedag vrij

  november 5
 4. TOETSWEEK

  november 12 - november 16
 5. Stageweek voor 4e jaars

  november 29 @ 12:00 - 17:00 UTC+0

03

okt '18

huiswerkbegeleiding

Leerlingen die moeilijk tot huiswerk maken komen, bijv. vanwege de thuissituatie, of leerlingen die zwak zijn in bepaalde vakken en waarbij wellicht met huiswerkbegeleiding en wat aandacht verbetering kan optreden, komen in aanmerking voor huiswerkbegeleiding.

Vanaf de herfstvakantie starten we weer met de huiswerkbegeleiding. Een groep bestaat uit maximaal 7 leerlingen. Zodoende kunnen er meerdere groepjes ontstaan. Op elk groepje zit een begeleid(st)er. Een begeleider is meestal een HBO of universitair student met affiniteit voor onze doelgroep.

Een leerling wordt opgegeven bij mw. Appels door de mentor. Het opgeven van een leerling gaat per rapport periode. De mentor stelt een doel samen met de leerling. Dat doel wordt aan het eind van een rapportperiode geëvalueerd. De motivatie van de leerling is belangrijk.

Toestemming van de ouders is noodzakelijk omdat ze moeten weten dat hun kind aan de huiswerkbegeleiding meedoet. De mentor belt de ouders en de ouders krijgen een informatiebrief via de mentor.

Huiswerkbegeleiding wordt als lestijd meegeteld. Dus een AA als een leerling niet komt! Als de leerling niet aanwezig is, worden de ouders thuis gebeld.

De huiswerkbegeleiding wordt verzorgd door Lyceo Onderwijshelden, Schipholweg 66, 2316 XE Leiden

Er is twee keer in de week huiswerkbegeleiding. Een leerling kan een of twee keer meedoen.

Dinsdag om 13.30- 15.00

Donderdag vanaf 14.30 tot 17.00

Leerlingen die wel huiswerkbegeleiding willen, maar voor wie het om bovengenoemde redenen minder belangrijk is, kunnen ook meedoen. De ouders zullen dan zelf betalen.

Voor hen kost de huiswerkbegeleiding €10, – per keer dat zij meedoen (1 of 2x per week). De ouders krijgen hiervoor een rekening thuisgestuurd.