Day 2: England #tuesday

05

mrt '19

 


Tuesday, London, 03-05-2019, 00:30, 01:00, 01:30, 02:00
En het bleef nog lang onrustig in hostel Rest-up

07:15. De dag bespreking.

07:25. Ontbijten. Opnieuw een blije verrassing. Leerlingen allemaal op tijd beneden en meer dan de helft keurig klaar voor de nieuwe dag. Het ontbijt bestond uit wit en bruinbrood, 5 verschillende kaas, vleeswaren, jam, boter, cornflakes, muesli, melk, thee, koffie, sinaasappelsap etc. Na het ontbijt kreeg iedereen een lunchpakketje mee. Helaas had het hostel in ieder pakketje een broodje gedaan met salami waardoor niet alle leerlingen dit aten.  De broodjes werden verdeeld en in de middag werden er verschillen oplossingen bedacht. Toen iedereen kant en klaar voor de deur van het hostel stond, begon de tocht der tochten. En ja, dat was het. Eind van de dag hadden alle docenten en leerlingen ruim 20 kilometer gelopen. Het was een goede paybackvoor de korte nacht. Maar wat een payback! Een wandeling in het zonnetje, blue skies, langs de Thames waar een boot op ons wachtte, over the Tower Bridge, voorbij The Eye, op weg naar the Covent Garden, the British museum, eten bij Zizzi Tower en als laatste een tour over The Jack om vervolgens uitgeput het hostel te bereiken. Laten we beginnen bij de start van ‘The walk of live’.

09:20. Met z’n alle liepen we naar de Thames waar er een boot voor ons was gereserveerd. Ook weer hulde aan de reisleiders. De lucht was strakblauw en iedereen zat vol energie. Tijdens het wandelen werden er weer volop foto’s gemaakt door collega’s en leerlingen. En daar was toen de brug. The Tower Bridge. ‘Meester ik zeg u eerlijk, dit is echt mooi’. De brug was blijkbaar zo adembenemend mooi dat we serieuze vertraging opliepen en we onze eerste boot miste. Ach, het was de moeite. Eenmaal op de boot ging bijna iedereen boven zitten en begon de audiotour. Langs the London Eye, het welbekende reuzenrat die tijdens iedere actiefilm altijd als eerste ontploft. Wist u dat the London Eye nooit stil staat? Kijk, dat neem je dan toch ook gewoon weer mee.

12:00. Uitgestapt en gewandeld naar Covent Garden waar de leerlingen een uurtje vrij konden lopen. Het Covent Garden is een oude marktplaats die nog steeds in gebruik is. Hier zagen veel leerlingen de kans om geld te verpatsen aan heerlijkheden en de collega’s en ik deed daar net zo makkelijk aan mee. In een verstopte nis was er zelfs livemuziek. Eerst een operazangers en later een kleine muziekgroep bestaand uit 4 violisten en een celliste. Ik waande mij daar toch even in eerdere tijden. Alsof de marktplaats niet in zijn tijd was doorgegaan. Heerlijk.

14:30. Onze benen namen de weg richting het British museum. Als u ooit in London komt is dit een aanrader. Een museum dat te groot is om in 1 dag helemaal te bekijken is meer dan machtig te noemen. We vielen met de neus in de boter, want er was een prachtige tentoonstelling van Japanse kunst aanwezig. In een andere ruimte was er een indrukwekkende weergave van het oude Egypte te zien, inclusief de mummies. Dat was zelfs buiten hun eigen schatten zoals bijvoorbeeld de bibliotheek van de koning. Superlatieven kwamen te kort.

16:00.Opnieuw aan de wandel. Hier kwam toch de man met de hamer even om de hoek. Veel leerlingen voelde nu de benen echt wel branden. Snel dus naar de boot. Deze zou ons brengen naar Zizzi Tower. Het restaurant waar er met smart op ons werd gewacht.  Pasta, pizza en ijs. Ja, daar waren we wel aan toe. Was er nog energie? Nee. Gaan we door? Ja.

19:30. Jack the Ripper tour. Laatste onderdeel van de dag. De groep werd verdeeld in vieren en ieder kreeg een eigen gids. Jack the Ripper een bekende seriemoordenaar die rond 1888 de straten van Londen onveilig maakte. Spannende en griezelige verhalen werden met veel passie over gebracht en zo hield iedereen het toch vol. Een mens kan meer aan dat het weet. Leuke feitje. Wist u dat een van de rechercheurs, die op de zaak Ripper zat, de inspiratiebron was voor het karkater Sherlock Holmes? Ik niet. Nu wel. Net als de leerlingen.

20:00. Einde tour. Door de motregen naar het hostel. Het zijn helden die leerlingen van het Diamant College. Iedereen heeft het gered en met vlag en wimpel. Nu naar bed en zien wat de nacht gaat brengen. Ik hoop iedereen gaat slapen, want alles vanaf mijn bovenbenen naar benden is wel zichtbaar, toch gevoelloos. Morgen voetbal en winkelen. Bring it on!