DC volgt de richtlijnen van het RIVM

13

mrt '20

DC volgt de richtlijnen van het RIVM

Donderdagmiddag 12 maart heeft het kabinet een persconferentie gegeven waarin aanvullende maatregelen zijn aangekondigd ter bestrijding van het coronavirus, die per direct ingaan:

  • Blijf thuis bij griepverschijnselen; heb je een neusverkoudheid, last van hoesten of koorts, blijf thuis. Mijd in dit geval ook sociale contacten.
  • Evenementen met meer dan 100 personen worden afgelast.
  • Beperk je bezoek aan ouderen met verminderde weerstand. Heb je zelf te maken met een verminderde weerstand, vermijd dan reizen met het openbaar vervoer.
  • Werk – indien het werk dit toelaat – zoveel mogelijk thuis of spreid de werktijden.

Lucas Onderwijs volgt de richtlijnen van het RIVM.

Wat betekent dit voor de school?

Scholen – inclusief kantine – worden niet gesloten en reguliere onderwijsactiviteiten gaan gewoon door. Als overweging geeft minister-president Rutte aan, dat sluiting van scholen op dit moment niet bijdraagt aan de bestrijding van het virus; jongeren vallen niet in de groep met de hoogste risico’s. Bovendien zou de maatschappelijke impact van een dergelijke beslissing te groot zijn.

Activiteiten buiten het reguliere rooster met meer dan 100 ouders en/of leerlingen worden afgelast of tot nader order opgeschort. Denk hierbij aan reizen, sportdagen/-activiteiten, toneelvoorstellingen, tafeltjes-/ouderavonden, projectpresentaties of grote personeelsvergaderingen.

Actuele ontwikkelingen

Wij houden u via deze website op de hoogte van de actuele ontwikkelingen. Houd deze daarom in de gaten. Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met een van de teamleiders van de school.

Vrijdag 13 maart rond 17.00 uur worden vragen beantwoord op de website van het ministerie van Onderwijs. <<https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-onderwijs-cultuur-en-wetenschap>>