Talenturen leerjaar 1

Talenturen leerjaar 1

Ondernemen
Tijdens het Talentuur Ondernemen zetten leerlingen in groepjes hun eigen bedrijfje op. Het begint bij het kiezen van de soort onderneming. Daarna gaan ze onder andere eigen reclames maken en eindigen ze met een presentatie van hun bedrijfje aan de bank (docent en klasgenoten). Zo krijgt men in 7 weken tijd een beeld van het ondernemerschap en kunnen ze kijken of dit iets voor hen is.

Horeca
Tijdens dit Talentuur maken leerlingen kennis met facetten uit de Horeca. Ze leren waar de afkorting voor staat en welke beroepen en bedrijven er zijn binnen de horeca. Daarnaast leren ze aan de hand van diverse eisen een eigen recept te schrijven en een bijbehorende materialen- en boodschappenlijst te maken. Ook gaan de leerlingen diverse keren de keuken in. Hier maken ze een aantal gezonde recepten en maken ze kennis met materialen, snijtechnieken, ingrediënten en het koken.

Mode & Design 
Tijdens Mode & Design gaan de leerlingen aan de slag met het ontdekken van hun eigen favoriete modestijl. Hierin worden ze geïnspireerd door diverse bekende Nederlandse modeontwerpers als Lieselore Frowijn, Bas Kosters en Viktor en Rolf. Met behulp van video, foto’s en tijdschriften ontdekken de leerlingen hoe modeontwerpers te werk gaan, waar een modeontwerper op let als hij/zij kleding ontwerpt en treden de leerlingen in de voetsporen van deze ontwerpers. Zo tekenen ook zij een model-figuurtje (en kleden deze aan), maken ze een moodboard over kleding/mode en ontwerpen een schoen waarin eigen stijl in combinatie met kunst centraal staat.

Natuurtalent 1
Schoon water is één van de belangrijkste voorwaarden voor leven. In deze lessen TTU leren de leerlingen het belang van schoon en voldoende water. In de lessen natuurtalent werken leerlingen aan de competenties samenwerking, informatie vergaren het praktische onderzoek vaardigheden. Leerlingen leren hoe een waterzuivering werkt en hoe we er in Nederland voor zorgen dat iedereen water uit de kraan kan drinken.

Wat gebeurt er als er geen schoon water meer is en hoe kunnen de leerlingen zelf van slootwater weer drinkwater maken. Afhankelijk van het seizoen gaan leerlingen of buiten de sloten om ons heen testen op waterkwaliteit aan de hand van het determineren van waterplanten, waterdiertjes en testjes met het water.

Podium
Tijdens Podium leren leerlingen een personage te spelen en gaan ze samen of met een groepje een scene spelen. Men leert een tekst uit het hoofd en men kan, met verkleedkleren, een scene spelen. De excursie gaat naar de theaterwinkel van het Diamant Theater. Als leerlingen toneelspelen leuk vinden, kunnen ze ook meedoen aan de Theaterklas binnen onze Brede School Activiteiten

Robotica
Met Technisch lego gaan de leerlingen tijdens dit Talentuur aan de slag om een robot te maken. Natuurlijk moet de robot allerlei functies kunnen uitoefenen. Dat doen ze door te leren programmeren en aan problemsolving te doen. Leerlingen gebruiken hiervoor een universele programmeertaal. Er zijn veel mooie beroepen waarvoor je kunt leren als je programmeren interessant vindt.

Ook interessant