Ontdek wat je leuk vindt – Artikelen

START JOUW
ONTDEKKINGS­­­REIS

De meeste kinderen zijn na de basisschool nog niet klaar om te kiezen wat ze de rest van hun leven willen doen.

En dat is helemaal niet erg.

Je moet de wereld namelijk eerst nog ontdekken. Bij het Diamant College hoef je daarom niet meteen te kiezen welke richting je op gaat. Op onze school krijg je de tijd om rustig te onderzoeken wat je leuk vindt, waar je goed in bent en waar je hart sneller van gaat kloppen. Naast het normale lesprogramma bieden we keuzevakken aan, waarin jij kennis maakt met de wereld. Je krijgt vier jaar de tijd om te ontdekken wat jou het beste ligt, en waar je in de toekomst misschien mee verder wil.

Op het Diamant College mag je eerst alles proberen, voordat je aan de ontdekkingsreis van je leven begint. En dat maakt leren leuk.

ART LAB

voor creatieve
duizendpoten

Wat maakt het leuk?
Bij ART LAB kan jij je van je meest creatieve kant laten zien. Je gaat de laatste trends als eerste spotten en leert over ontwerpen, mode en fotografie. En natuurlijk ga je zelf de mooiste dingen ontwerpen.

Wat ga je leren?
Wij toveren je om tot een veelzijdige vormgever. Je leert werken met verschillende design-programma’s op de computer. Je leert hoe je apps en websites bouwt en hoe je jouw ontwerpen het beste kunt presenteren.

Wat kun je worden?
Later ontwerp jij flashy websites, of content voor een tof modemerk op social media. Of misschien ga je wel verpakkingen ontwerpen voor hippe smoothies, of een app bouwen. Voor creatieve mensen zoals jij is er altijd plek. Want die online wereld, echt die wordt alleen maar groter.

Marketing & presentatie

voor top­verkopers

Wat is er leuk aan?
Bij Marketing & Communicatie leer je denken als een echte businesswoman of businessman. Een bedrijf beginnen is één, maar er ook een succes van maken, dat is de kunst. Bij Marketing & Communicatie gaan we ontdekken hoe je dat doet. Jij bewaart straks het overzicht, werkt mee aan de strategie en zet de zaak op de kaart.

Wat ga je leren?
Je gaat leren presenteren en verkopen. Je leert hoe je een bedrijfsstrategie moet schrijven en hoe je moet zorgen voor een goede administratie.

Wat kun je worden?
Je wordt communicatiemedewerker, of je gaat werken in de administratie of sales. Als je heel goed kan verkopen, vind je misschien wel een baan in de reclame of promotie.

Zorg

voor lieve
gelukmakers

Wat is er leuk aan?
Bij Zorg leer je hoe je anderen gelukkig kan maken. Ben jij betrokken bij de wereld om je heen en doe je graag iets voor een ander? Wil jij later werken met kinderen, met ouderen of in de zorg? Dan ga jij bij Zorg veel plezier beleven.

Wat ga je leren?
Je leert hoe je voor een ander kan zorgen en hoe je mensen kan helpen gezond te worden en te blijven. Je leert alles over het lichaam, ziektes en blessures. Maar ook over hygiëne en het huishouden. Ook leer je hoe je mensen op hun gemak kan stellen en goed naar ze kan luisteren.

Wat kun je worden?
Later ga je werken in een ziekenhuis, verpleeghuis of bij mensen thuis. Of je gaat bij de opvang met kleine kinderen werken, of bij een sportclub als EHBO’er.

High Tech & Robotica

voor toekomst
ontwerpers

Wat is er leuk aan?
Slimme technologie is bijna niet meer weg te denken uit ons leven. Je hebt het niet altijd door, maar er zijn steeds meer slimme apparaten om ons heen. Je smartphone natuurlijk. Maar ook een bluetooth-lamp, een ruitenwisser of een moderne stofzuiger kan zelf nadenken. Bij High Tech & Robotica ga je ontdekken hoe dat allemaal werkt en hoe je het zelf kan bouwen.

Wat ga je leren?
Je leert programmeren en je ontdekt hoe je een game moet bouwen. Je leert alles over software, 3D-printers en nog veel meer.

Wat kun je worden?
Later kan je werken met allerlei soorten technologie en machines. Bijvoorbeeld als programmeur van websites en programma’s, of als gamebouwer. Of als monteur van verschillende machines en voertuigen. Slimme apparaten hebben de toekomst. Dus jij ook.

Podium Beeld & Geluid

voor showbizz lovers

Wat is er leuk aan?
Ben jij geboren voor de spotlights en wil je later werken in de entertainmentindustrie? Of organiseer jij straks de vetste feesten en optredens? Dan klinkt Podium, Beeld & Geluid jou vast als muziek in de oren. Bij dit vak organiseren we onze eigen evenementen en shows bij onze buren in het Diamant Theater. Daar kunnen we uitgebreid oefenen voor alle tv-programma’s, festivals en gala’s die jij later gaat organiseren.

Wat ga je leren?
Je leert plannen en organiseren, maar ook hoe je decors moet bouwen, hoe licht en geluid werkt en hoe je de mooiste shows maakt.

Wat kun je worden?
Later word je technicus of decorbouwer. Of tv-medewerker, partyplanner of eventmanager. Sta jij liever zelf op het podium? Dan begint jouw succes-carrière gewoon bij ons.

Ontwerpen

voor fantasierijke
aanpakkers

Wat is er leuk aan?
Je gaat dingen bedenken, ontwerpen en bouwen. In onze speciale technieklokalen komt echt van alles aan bod: architectuur en bouwtechniek, maar ook duurzaamheid en recycling. En we gaan dingen maken. Wat precies? Dat mag je lekker zelf bedenken!

Wat ga je leren?
Je leert hoe je jouw ideeën op de computer kan ontwerpen, door te oefenen met verschillende designprogramma’s. Je leert over bouwtechniek, zodat de dingen die jij bouwt straks sterk en veilig zijn. En je leert natuurlijk hoe je zelf dingen moet bouwen!

Wat kun je worden?
Je wordt meubelmaker, interieurontwerper of decorbouwer. Of je gaat werken in de bouw, dat kan ook.

Voeding & Beweging

voor fit &
food fans

Wat is er leuk aan?
Bij Voeding & Beweging ga je koken, eten én sporten; veel leuker wordt het niet! Voeding is meer dan vulling. Het is de brandstof waar een gezond lichaam niet zonder kan. Bij Voeding & Beweging leer je daar alles over. In onze eigen keuken stellen we de meest lekkere, duurzame en gezonde menu’s samen en we proeven het allemaal.

Wat ga je leren?
Je leert over verschillende voedingsmiddelen, hoe jouw lichaam werkt en hoe je op een professionele manier lekker eten kan koken. Ook leer je hoe jouw lichaam al dat eten verwerkt, en wat je moet doen om sterk en gezond te blijven. Oh ja, je maakt ook kennis met verschillende sporten, maar dat is logisch.

Wat kun je worden?
Je kan straks alle kanten op. Je kan natuurlijk kok worden, maar ook sportinstructeur of bewegingscoach. Of wat dacht je van diëtist? Die zijn ook hard nodig in deze fast food wereld.

Startup Class

voor eindbazen

Wat is er leuk aan?
Zie jij het ook al voor je: jouw naam groot boven een winkel? In de Startup Class ga je oefenen met het oprichten van een echt bedrijf. Zo zet jij je eerste stappen naar een toekomst als ondernemer. Speciaal voor leerlingen, die later liever zelf de baas zijn.

Wat ga je leren?
Je leert hoe je een businessplan en marketingplan schrijft. En je leert natuurlijk verkopen, samenwerken en omgaan met geld.

Wat kun je worden?
Je wordt ondernemer. Zolang je maar hard werkt, kan je van alles gaan beginnen. Je eigen winkel, sportschool of restaurant. Gebruik dus je fantasie en durf groot te dromen, dan ligt de wereld voor je open!