Gezondheid

Voeding en beweging

Binnen de wereld van Gezondheid, bij het keuzevak Voeding & Beweging gaan we aan de slag met het thema Leefbaarheid in de grote stad.
Hoe kan jij een bijdrage leveren aan de gezondheid van jouw omgeving op het gebied van voeding en beweging?

Om daar antwoord op te geven leer je waar ons eten vandaan komt en hoe je gezonde en (milieu) bewuste keuzes kunt maken.
Je verzint en organiseert een bewegingsactiviteit voor je doelgroep en je gaat op onderzoek uit naar wat jij en je medeleerlingen op school graag als nieuwe snack willen in de kantine.

Je bedenkt en berekent je eigen recept en je gaat in de keuken aan de slag om deze te bereiden. Vervolgens bedenk je de promotie en maak je de bijbehorende materialen zoals bijvoorbeeld een flyer of een uithangbord, om jouw snack in de kantine te verkopen.

Al deze succes recepten worden gebundeld in een kookboek waarin jij je eigen hoofdstuk krijgt!
Dit kookboek wordt tijdens een feestelijke avond gepresenteerd aan jouw publiek waarbij ze dit unieke kookboek door jou kunnen laten signeren.

Assisteren in de gezondheidszorg

Tijdens het keuzevak Assisteren in de gezondheidszorg ga jij kennis maken met de verschillende beroepen die hierbij komen kijken. Zo zal jij ervaren hoe je te werk zal gaan als baliemedewerker bij bijvoorbeeld het consultatiebureau. Ook zal je veel oefenen met basisvaardigheden die je moet beheersen als assistent in de gezondheidszorg. Hiernaast zul jij je eigen praktijk gaan ontwerpen en deze zal je dit met jouw team aan het eind presenteren.

Wil jij leren hoe je een BMI berekent van een patiënt, hoe een bloedglucosemeter werkt en wil jij leren wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een eigen gezondheidspraktijk? Meld je dan aan voor dit keuzevak.

OOK INTERESSANT