Day 4: England #thursday

07

mrt '19

 


Thursday, London, 03-07-2019, 03:00
Waarom ben ik nog wakker? De leerlingen van het Diamant college verdienden een 10 voor doorzetten en wakker blijven.

08:30.Bespreking met collega’s.

08:45.Ontbijten en tassen inpakken, want vandaar is de terugweg naar huis. Dit ging allemaal zo gemakkelijk en goed dat we voor de regulieren tijd al klaar waren. Tja, wat dan? We gaan natuurlijk niet twee uur wachten op de trein, maar ook daar was rekening mee gehouden in het draaiboek. Had ik de complimenten voor de makers van het draaiboek al gegeven. Ja? Ach, hier dan nog een keer. Mijn complimenten. Er was namelijk nog een bijzonder gaaf museum op de rit naar het treinstation. Het Imperial War Museum.

09:45.Instappen en naar het museum. Het viel mij op dat de leerlingen tijdens het museumbezoek oprechte interesse toonte. Het was dan ook wel een imposant museum. Bijzonder goed bewaarde oude voertuigen uit verschillende oorlogen waren opgehangen (vliegtuigen) of neergezet op een speciaal daarvoor gemaakte sokkel. Stukken uit de eerste en tweede wereldoorlog waren te zien, maar niet alleen vanuit het westerse perspectief. Het perspectief vanuit het oosten werd ook gedeeld.

Er was vooraf door de buschauffeur medegedeeld dat er naar de wc moest worden gedaan, want eenmaal aan board van de bus gingen we echt rijden.

12:00.Iedereen ingestapt en Londen vaarwel gezwaaid, want het pedaal ging op het metaal. Den Haag here we come!

In de bus werden er filmpjes bekeken, spelletjes gespeeld of er werd bijgeslapen. De collega’s en ik deden regelmatig de ogen even dicht. 10 uur slapen over vier dagen is toch niet iets wat het lichaam kan waarderen.

De terugweg ging goed. Net als de heenweg kreeg de bus een eigen cabine in de trein. De leerlingen en docenten konden eenmaal in de trein de benen weer even strekken. De douanecontrole was zo gepiept en eenmaal in Nederland ging de buschauffeur opzoek naar een wegrestaurant. Alle leerlingen kreeg 10 euro om in het culinaire Ronald Mc Donald huis onze avondmaal te verorberen. ‘Eindelijk normaal eten’. Ja, het was afzien voor de leerlingen het Diamant College wat betreft de keuken.

20:30. Iedereen weer terug in de bus en klaar voor de laatste twee uur rijden. Ook deze uren loste op als sneeuw voor de zon. Zo kwamen we rond 22:30 aan bij het welbekende gebouw in Mariahoeve, Den Haag, het Diamant College. Terugkijkend was dit meer dan een geweldig avontuur. Leerlingen en docenten bedankt. Nieuwe herinneringen gemaakt en ervaringen opgedaan. Het smaakt naar meer. De wereld heeft ruim 100 nieuwe avonturiers erbij.