Day 3: England #wednesday

06

mrt '19

 


Wednesday, London, 03-06-2019, 00:30, 01:00 etc.
Wat is er mis met deze kinderen? Zelfs na de zware dinsdag (dag 2) kon zeker nog een flinke club leerlingen de nacht onveilig maken. Eerlijk is eerlijk, dan ben wel gemaakt van het juiste overlevingsmateriaal.  De docenten gelukkig ook.

08:30. Bespreking met collega’s. Voorgezeten door kapitein C.J. van den Burg.

08:45. Ontbijten. U ziet het goed we geven toe in tijd. De tijd was opgeschoven, zodat wij ook nog even konden bijslapen. Het viel op dat er nu erg weinig leerlingen waren. De eerste vermoeidheid scheurtjes? Nee hoor, 10 minuten later was iedereen beneden in zijn of haar pyjama, onesie of ander slaapkledij. Er werd gegeten, gelachen, pijntjes uitgedeeld en gehoopt dat de school vandaag niet zo gierig zou zijn en gewoon alles met de bus konden doen. En dat kon ook.

09:45. Instappen en naar de eerste stop. Chelsea. Inderdaad de voetbalclub. Eenmaal aangekomen werd de groep in vieren gedeeld en kreeg iedere groep zijn eigen tour guide.Mijn groep moest even wachten in het museum. Zeker geen straf. Naast alle mooie gewonnen trofeeën, een mooi stukje geschiedenis over de club. Ook een PlayStation met fifa19. Mijn eerste keer. Was het niet dat we eerder aan de beurt waren voor de rondleiding anders was het zeker meer geworden dan 0-9, en dan niet in mijn voordeel. Alaa, ik ben nog niet klaar met je. Er komt nog een revanche.

Toen de rondleiding. Een zeer vrolijke Frans, maar dan John & Frank, verzorgde deze rit. We kregen de kleedkamers te zien, de massage plaatsten, de dugout, het stadion van binnen en buiten en de media ruimte waar de pers komt. Iedereen had een audio/ videotour gekregen en die konden gebruikt worden op verschillende plekken. Als je het aanzetten kregen we een 360 filmpje te zien. Erg leuk gedaan. De leerlingen stelde zonder schroom vragen, waardoor er een levendige sfeer bleef. Toen we op het veld gingen, werd er gezegd dat we aan de zijkant moesten blijven en absoluut niet het veld op mochten. Zouden we dat wel doen moest direct heel de school het terrein verlaten. Zoals de hele week wisten alle leerlingen zich goed te gedragen.

In de kleedkamer kregen we te horen dat voor iedere wedstrijd de spelers 3 nieuwe T-shirts kregen gesponsord door Nike. 3 per wedstrijd!

De tour stopte bij de Chelsea winkel. Slim. Daar wilde iedereen wel even slenteren. Toen naar beneden en naar de b…. O nee, toch niet. Op de begaande grond was ook nog een winkel. Er werd veel gekeken en gekocht. Toen wel naar de volgende stop met de bus. Winkelen in Londen.

14:15. Shoppen. Met de bus gingen we naar het begin van Oxford street. Onze bus kon daar niet makkelijk komen dus we moesten een klein stukje lopen. ‘Klein stukje, ja dat ken ik’, zei een van de leerlingen. Humor op dag 3. Gelukkig. ‘Meester is er wel een Fila winkel?’ Daar wist ik geen antwoord op, maar we kwamen begin van de straat een flinke Fila winkel tegen. ‘Gevonden’, dacht ik. Later op de dag vroeg ik aan dezelfde leerling: ‘En, nog wat gekocht bij Fila?’. ‘Nee, meester. Ik moest helemaal teruglopen, maar wel mooie Vans’. Wat ik zeg, humor.

We liepen naar een McDonalds toe om dit als verzamelpunt te gebruiken. Er is namelijk een natuurlijke geografische aantrekkingskracht van leerlingen op de McDonalds. Toen ging iedereen winkelen. En oef, we waren blij dat er nog ruimte was in de bus, want de bagage was bijna verdubbeld. Van schoenen tot cadeautje voor kleine broertjes werden aangeschaft. Vooraf werd er eerst goed gegeten om daarna de jacht te openen. Leuke middag en voor sommige meiden en jongens de rede waarom ze mee waren gegaan naar Londen. Geslaagd.

17:45. Eten in het sportcafé waar pizza’s en andere vezelrijke voedingsbronnen op ons aan het wachten waren. Ik kan geen Margarita meer zien. Na het eten gingen we terug naar het hostel. Daar wachtte een pub quiz op ons.

20:30. Aangekomen bij het hostel waar de tv-kamer was gereserveerd voor de pub quiz. Hier had meneer de Jong zich omgetoverd tot de meest charismatische spelleider van het Diamant College. Als een volleerde Rtl-quizmaster vuurde hij vragen op groepen leerlingen af die zij in een tijdsbestek van 10 seconden op een mini whiteboard konden schrijven. De punten werden bijgehouden door meneer Willems, die dat overigens deed met zoveel gratie waar Leontien nog wat van kan leren. Toen deze activiteit klaar was en een winnaar bekend mochten de leerlingen naar hun kamers om zich klaar te maken voor de nacht.

23:00. Slapen. Dus niet. Veel leerlingen hadden zichzelf de afgelopen nachten geconditioneerd via de wel bekende Pavlovmethode en bleven deze nacht ook wakker. Gelukkig was mijn boek nog niet uit.