Technologie

Podium

Met het keuzevak “Podium” geven we de leerlingen een helder inzicht in de wereld van entertainment en podium. Met een eindopdracht leren wij je wat er allemaal gedaan moet worden bij het organiseren en uitvoeren van een evenement. Met het Diamant theater binnen onze school, hebben wij een echt Theater waar we gebruik van kunnen maken. Wat komt er kijken bij het verzorgen van licht en geluid maar ook hoe maak ik een decor? Niet allen maar technische kanten van het vak maar ook organisatorische vaardigheden worden je aangeleerd. Een spannende en uitdagende richting waar je heel veel kanten mee op kan. Zeer de moeite waard om via dit keuzevakl uit te vinden dat er voor iedereen eigenlijk wel mogelijkheden zijn. Van modeshow tot muziekevenement, “op een podium gebeurt het.”

Robotica

Robotica is een helpende hand overal om je heen. Kom je net aan fietsen bij een verkeerslicht dan springt het licht op groen. Regent het dan gaan de ruitenwissers van de auto opeens aan.

Wat kan jij bedenken? Kan je iets ‘vanzelf’ laten gebeuren? Kan een robot iets voor je tillen omdat het anders veel te zwaar is?

Robotica helpt taken uitvoeren die je zelf liever niet wilt doen. Of doet iets voor je dat je anders zou vergeten. Stel je voor: het gaat regenen of heel hard waaien en het zonnescherm is nog uitgedraaid. Fijn toch, als dat dan vanzelf wordt opgerold?
Domotica is de robotica van alle dingen die in huis vanzelf gaan. De lampen die aan gaan als je binnnenkomt. Of als je weg gaat dat dan de verwarming lager wordt gezet. Helemaal vanzelf. Nou ja dat lijkt zo want wat jij wil dat er gebeurt moet nog wel worden geprogrammeerd. Heb je eenmaal de smaak te pakken dan is er zoveel te bedenken dat ‘vanzelf’ kan.

Kies je ‘robotica’ als keuzevak dan gaan we samen een ‘escaperoom’ bouwen. Kom daar maar eens uit!

OOK INTERESSANT